Listor över fångar (internationellt) (2015)

Posted: April 4, 2013 in Adresser till fångar

För att bryta isoleringen som ett fängelsestraff per automatik innebär kan brevskrivande vara en metod. Här är lite tips på vad man bör tänka på när man brevväxlar med kamrater som sitter fängslade, samt några av de utförligare adress-listor som andra ABC-grupper runt om i världen sammanställt.

När man skriver till någon som sitter är det första man ska ha i åtanke att det som står i brevet kommer läsas av vakter och kanske även andra, ex åklagare. Därför ska man självklart aldrig skriva saker som kan komma att sätta personen du skriver till i skiten. Observera att kriminal-“vården” i Sverige och utomlands INTE har någon humor, alltså bör även skämt som kan tänkas komplicera situationen för den intagne undvikas.

Undersök vidare, innan du skickar brev, vad det är som gäller i just det landet du ska skicka till. I vissa länder är tex porto svindyrt och således kan det vara värt att skicka med frimärken för att kunna få svar. Även språk-krav är olika, i Vitryssland kan t.ex.det vara svårt att få in ett brev på annat språk än ryska och i princip omöjligt att få in ett brev som inte är på ryska eller engelska. Reglerna kan också skilja sig relativt mycket mellan enskilda fängelser i samma land så ta noga reda på vad som gäller innan du skriver, om du vill att ditt brev ska komma fram dvs.

Så, till listorna: ABC grupper runt om i världen brukar vara väldigt noga med att de adresser som läggs ut är till fångar som också uttryckligen sagt att de gärna vill ha brev, därför är de listor (förutom den grekiska) som här följer, också hämtade från andra ABC-grupper. Dock har vi i ABC-Sthlm inte gjort någon bedömning eller, för den delen, någon vidare efterforskning om vilka de olika individerna på listorna är eller sitter inne för, det är således upp till dig själv att ta reda på. Detta är också bara ett litet urval av alla de hundratals fångar som sitter fängslade av “demokratiska” stater runt om i världen.

Bulgarien:

http://www.freejock.com

Ryssland/Vitryssland:

TBA

Nordamerika (främst U.S.A)

http://www.abcf.net/prisoner-contact-list

http://onamove.com

http://www.move9parole.blogspot.se

Leonard Peltier

http://www.leonardpeltier.info

Mumia Abu-Jamal

http://www.freemumia.com

http://journalists4mumia.blogspot.se

No justice No Peace!

/ABC

Comments are closed.